Privacy statement

Privacy bij de Volkskredietbank

De Volkskredietbank Noord-Oost Groningen is een kredietbank die rechtstreeks zaken doet met haar cliënten. Dat wil zeggen dat het contact dat u - als cliënt of potentiële cliënt - met de Volkskredietbank heeft, voornamelijk via de telefoon, post, fax of via internet verloopt. Nieuwe technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat wij de informatie die wij van u ontvangen, beter kunnen stroomlijnen om u sneller en beter van dienst te zijn. Wanneer u onze site bezoekt en gebruik maakt van de mogelijkheden die deze biedt, dan vertrouwt u ons in sommige gevallen persoonlijke informatie toe. Deze privacyverklaring geeft u inzicht in de wijze waarop wij met deze informatie omgaan.

Met het oog op nieuwe ontwikkelingen, nieuwe producten en diensten en/of wet- en regelgeving kan de tekst van de website en deze privacyverklaring door ons worden aangepast. Wij raden u daarom aan de privacyverklaring regelmatig te raadplegen omdat het mogelijk is dat hierin wijzigingen worden aangebracht. Op de dienstverlening, waaronder deze website, is steeds de meest recente tekst van de privacyverklaring van toepassing. Indien u na publicatie van de wijzigingen in de privacyverklaring hiertegen geen bezwaar maakt, dan aanvaardt u daarmee het gewijzigde privacybeleid.

Bescherming van persoonsgegevens

De Volkskredietbank respecteert de persoonlijke levenssfeer van haar klanten. Bij de uitvoering van haar activiteiten is de bescherming van persoonsgegevens voor de Volkskredietbank dan ook zeer belangrijk. Persoonsgegevens worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. De Volkskredietbank verwerkt de persoonsgegevens in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens. De door de Volkskredietbank gevoerde persoonsgegevensverwerking is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens te Den Haag (www.cbpweb.nl).

Informatief gebruik van de website

Indien u onze site bezoekt en informatief gebruikt, zijn wij uitsluitend geïnteresseerd in gegevens die iets zeggen over het succes van de site. Bezoekersaantallen, duur van een bezoek, piekuren, best bezochte pagina's vormen informatie die wij gebruiken om de site te optimaliseren en onze service te verbeteren. Er worden door ons slechts niet-herleidbare bezoekgegevens bijgehouden door middel van een 'cookie'. Uw bezoek blijft dus anoniem.

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje met gegevens dat op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De Volkskredietbank maakt gebruik van tijdelijke cookies. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en worden enkel gebruikt om het gebruik van de Volkskredietbank-site voor u gemakkelijker te maken. Daarnaast maakt de Volkskredietbank gebruik van een permanente cookie. Aan de hand van dit cookie kan onze website, de volgende keer dat u op de Volkskredietbank-site langskomt, u herkennen. Met behulp van dit cookie kan de site speciaal op u worden ingesteld; een hulpmiddel om het gebruik van de site voor u nog aangenamer te maken. Indien u geen gebruik stelt op dit gebruik van cookies, kunt u in uw browser het gebruik van cookies uitzetten. U kunt dan nog steeds de meeste onderdelen van onze website bezoeken.

De gegevens die u invoert voor een berekening worden slechts voor de duur van uw bezoek opgeslagen. Persoonlijke gegevens zoals uw naam en adres zijn voor de berekeningen niet noodzakelijk en worden dan ook niet gevraagd. Zodra u de site langer dan een kwartier niet gebruikt of het browservenster afsluit, worden de door u ingevulde gegevens automatisch gewist.

Wanneer u contact met ons opneemt via het contactformulier, door een informatiefolder aan te vragen of door middel van de digitale aanmelding, vragen wij uiteraard wel uw persoonlijke gegevens. Deze zijn nodig om uw vraag te kunnen beantwoorden, om aan uw verzoek te voldoen of om uw aanmelding te kunnen verwerken.

Verwijdering van uw gegevens

Indien u geen klant bent bij de Volkskredietbank kunt u ons per e-mail verzoeken om uw gegevens uit onze systemen te laten verwijderen.

Tot slot

Wilt u weten of alle gegevens die wij van u hebben juist zijn, of heeft u vragen over de wijze waarop de Volkskredietbank met uw gegevens omgaat, dan kunt u schriftelijk contact opnemen met de privacycoördinator van de Volkskredietbank, Postbus 130, 9900 AC APPINGEDAM.

Lees ook onze Disclaimer!

Datum laatste wijziging: 02 oktober 2006