Privacy

Bescherming persoonsgegevens
De Volkskredietbank (VKB) maakt bij het uitvoeren van zijn (wettelijke) taken gebruik van persoonsgegevens. Dit gebruik wordt ook wel ‘verwerken’ genoemd. Daaronder valt bijvoorbeeld het verzamelen, bewaren, wijzigen, opvragen en inzien van persoonsgegevens.

In onze privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we verwerken en hoe we daar mee omgaan. De verklaring geeft antwoord op de volgende vragen:

  1. Van wie verwerkt de VKB gegevens?
  2. Waarvoor verwerkt de VKB persoonsgegevens?
  3. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking?
  4. Heeft de VKB een Functionaris voor Gegevensbescherming?
  5. Welke gegevens verwerkt de VKB?
  6. Hoe lang bewaart de VKB persoonsgegevens?
  7. Met wie worden persoonsgegevens gedeeld?
  8. Kan ik vragen welke gegevens de VKB over mij verwerkt?
  9. Op welke manier heb ik zelf controle over persoonsgegevens?
  10. Hoe zijn persoonsgegevens beveiligd?
  11. Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht?

De verklaring kan worden aangepast. Wij raden u daarom aan regelmatig op deze pagina van onze website te kijken voor de nieuwste versie van het document.

Functionaris voor gegevensbescherming (FG)
Heeft u een vraag of klacht over het gebruik van uw persoonsgegevens? Of wilt u gebruik van één van uw rechten? Dan kunt u terecht bij de functionaris voor gegevensbescherming van de VKB:

De heer mr. J.M. Moolhuizen (registratienummer Autoriteit Persoonsgegevens: FG000354)
telefoon:            (0596) 856 702
per mail:            privacy@volkskredietbank.nl
per post:            Postbus 130, 9900 AC  APPINGEDAM


Gebruik website (cookies)
Indien u onze site bezoekt, worden de volgende persoonsgegevens verzameld:  

  • het nummer (IP-adressen) van uw computer / tablet e.d.;
  • gegevens die u invult in een digitaal formulier op de website (om uw vraag, verzoek of aanmelding te kunnen behandelen);
  • functionele cookies (om de website goed te laten werken);
  • analytische cookies (om te zien hoe de website door bezoekers wordt gebruikt, bijvoorbeeld welke pagina’s het meest worden bezocht).

Een cookie is een eenvoudig bestandje met gegevens dat op uw computer / tablet wordt opgeslagen. Deze cookies worden alleen gebruikt om het gebruik van de website te meten en om het gebruik voor u ge­makke­lijker te maken. Indien u geen prijs stelt op dit gebruik van cookies, kunt u in uw browser het gebruik van cookies uitzetten. U kunt dan nog steeds de meeste onderdelen van onze website bezoeken.