Algemeen

De VKB biedt financiële hulp op maat aan mensen die het moeilijk vinden maandelijks rond te komen of die schulden hebben en hun geldzaken (weer) op orde willen krijgen. Deze hulp kan variëren van een éénmalig adviesgesprek tot langdurige ondersteuning.

Lees meer over wat de VKB voor u kan doen in één van onze folders. Deze vindt u bij "Meer informatie over onze producten en diensten'.

 

a. Voor wie is de VKB?

Wij werken in de gemeenten Appingedam, Bellingwedde, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Oldambt, Pekela en Veendam. Inwoners uit deze gemeenten met financiële vragen of moeilijkheden kunnen bij ons terecht. Voorwaarde is wel dat u beschikt over inkomen en geen ondernemer (meer) bent.

Ondernemers/Zzp-ers
Heeft u een eigen onderneming en staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan kunnen wij u helaas geen schuldhulpverlening bieden. Wij adviseren u contact te zoeken met een organisatie die gespecialiseerd is in het bieden van schuldhulpverlening aan ondernemers. Mogelijk kunt u een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Uw gemeente kan u meer vertellen over de mogelijkheden.

Is uw onderneming stopgezet, kunt u in geval van (zakelijke) schulden wel bij ons terecht.

b. Waar en wanneer kan ik bij de VKB terecht?

Ons kantoor vindt u aan de Stationsweg 2 te Appingedam. Wij zijn op werkdagen van 8:30 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 16:00 uur open. 

Wilt u een afspraak met een consulent, dan moet er wel een afspraak worden gemaakt.

Wij hebben regelmatig spreekuren in Oude Pekela, Uithuizen, Veendam en Winschoten.
Ga naar "Contact" voor een overzicht van data en plaatsen.

U kunt ons ook bellen: 0596 – 629 600 (bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 10:30 uur)

c. Wat is het IBAN-nummer (bankrekeningnummer) van de VKB?

NL09 BNGH 028.50.64.665

d. Er is beslag gelegd op mijn inkomen. Is de hoogte van mijn beslagvrije voet goed berekend?
Het vaststellen van die beslagvrije voet is ingewikkeld. Er zijn veel gegevens voor nodig die mensen zelf moeten aanleveren. Daardoor wordt de hoogte van de beslagvrije voet lang niet altijd goed berekend. Dat kan er toe leiden dat mensen met schulden te weinig geld overhouden om van te leven.

Om u te helpen met de ingewikkelde beslagvrije voet, is er een webtool.