Werkgevers loket

Als een werknemer financiële problemen heeft, kan dit leiden tot slapeloosheid en concentratieproblemen. Op het werk kan zich dit vertalen in het maken van fouten of (regelmatig) ziekteverzuim.

Het aantal werknemers met financiële problemen groeit, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud. Het oplossen hiervan is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de werknemer. Maar als werkgever kunt u hier ook een bijdrage aan leveren door het aanbieden van schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde

Concentratieproblemen, stress, frequent verzuim, (regelmatig) verzoek om voorschot en/of lening en loonbeslag: dit zijn signalen die kunnen wijzen op financiële moeilijkheden. Is dit bij uw werknemer het geval, dan kunt u hem of haar ondersteuning bieden door de inzet van schuldbemiddeling via de VKB.

Hoe werkt het?

U meldt uw werknemer telefonisch of per mail aan bij de Volkskredietbank. Wij maken, in overleg met u, een afspraak met uw werknemer om een volledig beeld van de situatie te krijgen. Op basis hiervan maken we een plan van aanpak, dat we aan u en uw werknemer voorleggen.

Voorwaarde

U kunt alleen gebruik maken van onze hulpverlening als uw bedrijf of vestiging is gevestigd in het werkgebied van de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen.
Wij werken in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Het Hogeland, Loppersum, Oldambt, Pekela en Veendam.