Schulden- en preventiecampagne voor jongvolwassenen

Samenvatting

De Volkskredietbank (VKB) start binnenkort met een grote schulden- en preventiecampagne voor jongvolwassenen tot 26 jaar. De VKB wil ervoor zorgen dat jongvolwassenen meer leren over schulden en het voorkomen daarvan, en dat jongvolwassenen zelf grip houden op hun geldzaken. Meer informatie over deze campagne verschijnt binnenkort op deze website.

De Volkskredietbank (VKB) start met een grote schulden- en preventiecampagne voor jongvolwassenen tot 26 jaar. De focus ligt op het vergroten van bewustwording, regie en perspectief bij deze specifieke doelgroep.

Steeds meer jongvolwassenen krijgen te maken met schulden
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 5 jongeren van 18 tot 26 jaar te maken heeft met ernstige betalingsproblemen. Jongvolwassenen met financiële problemen hebben vaker geldstress en ervaren minder financieel welzijn.

De VKB herkent deze toename van schuldenproblematiek onder jongvolwassenen. Zij ziet een duidelijke stijging in het aantal hulpvragen van deze jonge doelgroep. De huidige actualiteit van de hoge energieprijzen, brandstof- en voedselprijzen brengen naast het goed omgaan met geld ook voor de jongvolwassenen een extra grote uitdaging met zich mee.

Regiodeal
Voor deze campagne heeft de VKB subsidie toegewezen gekregen van de Regiodeal Oost-Groningen; deze beslaat de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Westerwolde en Veendam. De VKB is hoofdaanvrager van dit project en zoekt voor de uitvoering de samenwerking op met de Kredietbank Midden-Groningen en de Gemeentelijke Kredietbank (Assen). We zullen hierin gaan samenwerken en van elkaar leren!

De campagne bevat zowel een curatieve als preventieve aanpak die vooral aansluit bij de behoefte van de jongvolwassenen.

Binnenkort leest u meer over de campagne! Houd onze website en LinkedInpagina in de gaten.

Het projectteam,
Campagne voor jongvolwassenen.

Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met:

Ingrit Zondag, projectleider Schulden- en preventiecampagne:
Telefoon: 06-30740352
Mail: ingrit.zondag@degkb.nl

Marisca Rozeveld, projectleider Schulden- en preventiecampagne:
06-10142248
Mail: marisca.rozeveld@degkb.nl