Persoonlijke lening

Geld lenen bij de Volkskredietbank is net even anders dan geld lenen bij een andere bank. Wij hanteren sociale leningsvoorwaarden: wij geven ook leningen aan inwoners met een laag inkomen of met een registratie bij Bureau Kredietregistratie in Tiel. Ook kan een inwoner bij ons een relatief klein bedrag lenen. De mogelijkheden hangen af van het vrij besteedbaar inkomen, anders gezegd het bedrag dat de inwoner maandelijks overhoudt nadat alle vaste lasten van het inkomen zijn afgetrokken. Hoe hoger het vrij besteedbaar inkomen, hoe hoger het leenbedrag kan zijn. Ook de gezinssamenstelling en de looptijd van de lening spelen een rol.

De kredietadviseur van de VKB kan voor elke persoonlijke situatie advies geven hoeveel er kan worden geleend. Hierin denkt de VKB met de inwoner mee, bijvoorbeeld of de looptijd van de lening gelijk loopt met het product dat gekocht is van de lening. Als voorbeeld: als een inwoner een wasmachine koopt die 5 jaar mee moet gaan, dan kan een looptijd van 3 jaar slim zijn om af te spreken. Immers, dan heb je nog 2 jaar over om alvast te sparen voor een nieuwe wasmachine.

Lenen kost geld, ook bij de VKB. De lening wordt in vooraf afgesproken aantal termijnen terugbetaald. Neem contact met de VKB op om de voorwaarden te bespreken, de kredietadviseur is graag van dienst.