Preventie

Iedereen heeft wel eens een moment waarop het minder gaat. Of is er misschien sprake van een grote verandering zoals een scheiding, overlijden of ontslag? Durf op zo’n moment vooral om advies te vragen. Belangrijk om te weten: hulp vragen verplicht je tot helemaal niets!

Kun je moeilijk rondkomen en ben je bang om later in de schulden te raken? Vraag dan om gratis advies. Ook als je geldzorgen hebt, maar nog niet in de schulden zit.

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek, laat dan hier jouw gegevens achter. Wij nemen contact met je op.

Adviesgesprek

Wij bieden een gratis en geheel vrijblijvend financieel adviesgesprek van 1 uur voor iedereen met een financiële hulpvraag. Ook jongeren onder de 18 kunnen gratis en vrijblijvend een adviesgesprek voeren. Wacht niet te lang, en neem contact op.

Onze adviseurs luisteren (uiteraard zonder oordeel) graag naar jouw situatie. Tijdens het adviesgesprek krijg je van onze adviseurs informatie, tips en advies toegespitst op jouw hulpvraag. Wij maken een adviesverslag van het gesprek, zodat je na het gesprek in alle rust de informatie nog eens kunt nalezen of bespreken met iemand uit je eigen omgeving.

Het doel van het gesprek is om een ieder met een financiële vraag van advies te voorzien. En om te voorkomen dat er (problematische) schulden ontstaan. Of om te voorkomen dat reeds bestaande schulden groter worden.

We weten uit ervaring dat de drempel hoog is om te bellen. Ook kunnen we uit ervaring delen dat diegenen die bellen echt opgelucht zijn als ze gebeld hebben. De zorgen gaan niet vanzelf weg en problemen lossen zich niet vanzelf op. Je bent niet alleen, wij zijn er voor jou.

Dus maak je je zorgen over jouw persoonlijke financiële situatie? Neem dan vooral contact op, we kijken gratis en vrijblijvend met je mee naar welke mogelijkheden er zijn om weer snel overzicht te krijgen.

Voor wie?
Alle inwoners die wonen in de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Oldambt, Pekela en Veendam.

Wat kost het?
Niets (gratis en vrijblijvend)

Verplicht het tot iets?
Nee

Budgetcoaching

In een traject van één of meerdere gesprekken leer je je (financiële) vaar­dig­heden te vergroten met het doel je financiële zelfredzaamheid te vergroten. Oftewel, je leert beter omgaan met geld.

Resultaat van het volgen van budgetcoaching is:

  • Vergroten van financiële zelfstandigheid
  • Verbeteren van het beheer van je financiën
  • Versterken van je financiële stabiliteit

We kijken naar de situatie zoals die nu is, maar spelen ook in op eventuele veranderingen in je financiële situatie. Zo heb je nu en in de toekomst je inkomsten en uitgaven goed in balans.

Het kan worden ingezet worden voor cliënten van de VKB ter voorbereiding van uitstroom. Hiermee wordt de kans op terugval/ recidive verkleind. Ook kan het worden ingezet ter ondersteuning in de beginfase op weg naar toetreding schuldhulpverlening.

Voor wie?
Alle inwoners die wonen in de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Oldambt, Pekela en Veendam.

Wat kost het?
Niets

Verplicht het tot iets?
Nee

Voorlichting

De VKB verzorgt voorlichting voor verschillende doelgroepen, hulpverleners, intermediairs en andere organisaties. In de voorlichting wordt naast een algemene presentatie over armoede en schuldhulpverlening ook uitgelegd op welke manier de VKB bijdraagt aan het schulden(zorgen)vrij maken van inwoners. Wij leveren doelgroep-specifiek maatwerk, zodat er een goede aansluiting is bij de praktijk.

Het resultaat van het volgen van een VKB voorlichtingsactiviteit is:

  • Vergroten van het bewustzijn over armoede en het leven met schulden
  • Inzicht op welke manier VKB bijdraagt aan een schulden(zorgen)vrij leven
  • Bevorderen van signaleren van de problematiek en daarmee sneller doorverwijzen.

De voorlichting duurt ongeveer 1,5 uur. In overleg stellen wij een voorlichtingsactiviteit op maat voor u samen. Neem contact met ons op om gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen.

Cursussen

De Volkskredietbank biedt ook cursussen aan voor allerlei doelgroepen en over verscheidene onderwerpen. Bekijk de cursuspagina om het aanbod te zien!

Contact over preventie

Vul het formulier hieronder in om contact met ons op te nemen over preventie, of stuur een e-mail naar Preventie_Voorlichting@vkb.nl.

Lees hier hoe we met uw persoonsgegevens omgaan.